زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

آرتور کریستین سن






آرتور کریستین سن، (در ۱۸۷۵ – ۱۹۴۵) مستشرق دانمارکی است وی در سال ۱۹۱۴ به ایران آمد و درباره فرهنگ و دین و زبان مردم پژوهش و نگارش کرد. بیش از سیصد کتاب، رساله و مقاله از پروفسور کریستین سن در این زمینه بر جای مانده است.


۱ - معرفی اجمالی



آرتور کریستین سن، مستشرق دانمارکی در ۳۱ دسامبر ۱۸۷۵ میلادی در کپنهاک، پایتخت دانمارک به دنیا آمد. وی در دوران تحصیل در دوره متوسطه به زبان‌شناسی و امور مشرق علاقه‌مند شد و پس از فراگیری زبان فرانسه و لاتین و تاریخ، به آموختن زبان‌های فارسی، عربی، سانسکریت و ترکی پرداخت. کریستین سن پس از پایان تحصیلات دانش گاهی‌اش، برای گردآوری موادی برای رساله دکتری خود درباره عمر خیام نیشابوری، به کتابخانه‌های لندن، پاریس و اسپانیا و دیگر جاها سفر کرد و برای نخستین بار با ساختمان‌ها و آثار تمدن شرق و اسلامی در اسپانیا رو به رو شد. وی در ۱۹۱۴ به ایران آمد و درباره فرهنگ، دین و زبان این کشور، به پژوهش و نگارش پرداخت. دست آورد این سفر و دیگر سفرهای وی به ایران، کتاب‌ها و آثار فراوانی در باره لهجه‌ها و فرهنگ مردم ایران است.
کریستین سن در مطالعات لهجه‌شناسی خود، فقط از نظر زبان‌شناسی به لهجه‌ها نمی‌نگریست، بلکه در پژوهش‌های خود، مسائل و دگرگونی‌های تاریخی و قومی را نیز در نظر می‌آورد و هدفش این بود که صورت کنونی لهجه‌های مختلف را با بررسی دقیق، تصویر کند و درک روشنی از وضع تحول و تطور زبان‌های مادی، پارتی، فارسی باستان، فارسی میانه و زبان ساسانیان به دست آورد.

۲ - آثار و تألیفات



بیش از سیصد کتاب، رساله و مقاله از پروفسور کریستین سن بر جای مانده است که تتبعات انتقادی بر رباعیات خیام، شعرا و فلاسفه اسلامی، داستان بهرام چوبینه و ایران در زمان ساسانیان از آنهایند. وی سرانجام در سی‌ام مارس ۱۹۴۵، پس از نزدیک به نیم قرن تحقیق در باره تاریخ و فرهنگ ایران، در هفتاد سالگی درگذشت.

۳ - عناوین مرتبط



ایران در زمان ساسانیان‌ (کتاب)

۴ - منبع



نرم افزار تاریخ اسلامی ایران، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۱۱/۰۸.    










آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.